Festői (pletyka) fészek

Artris

Artris

10 elképesztő sztori Banksy-ról, avagy … itt a 2. rész

2015. április 30. - Artrissa

…amely folytatása az elsőnek, ahol három elképesztő sztoriig jutottunk.

4. Jellemző – nyikorogták az újságírók, amikor két órával a megnyitó előtt még senki sem tudta, hol lesz a Banksy kiállítás. Persze még pont időben kiderült: egy lepukkant, ócska raktárépületben, Los Angeles egyik elegánsnak nem mondható negyedében. Azért mindenki odatalált. Hollywood színe-javával az élen. Az “Épphogy legális” címen futó kiállítás fő attrakciója ez az elefánt volt. Élőben. Talpig tapétának kifestve, hogy tökéletesen beleolvadjon a környezetébe. Az “installáció” címe is mellbevágó “Elefánt a szobában”. Ki gondolta volna. A szegénységet “…vagy valami ilyesmit” volt hivatva szimbolizálni, ahogy a finomlelkű és szociálisan érzékeny lapok írták.

the_elephant_in_the_room_banksy-barely_legal-2006-e1386128532135.jpg

Ha művészi értékeit némelyek vitatják is, az elefánt (kiállítási) tárgyiasulása nem mindennapi teljesítmény: kipingálásához engedélyek tömkelegét kellett megszerezni, az akciót jogilag körbebástyázni. Az állatvédők ennek ellenére nyűgösek voltak, és hangot adtak félelmüknek, mely szerint szegény állat (szül.: India, kora: 37 év) maradandó károsodásokat szenvedhet a “brutális” bánásmódtól. Mire azonban rendesen belelendültek volna a tiltakozásba, a kiállításnak vége is lett. Így csak a pr-t sikerült egy kicsit megtolniuk a figyelemfelkeltő akciókkal…

5. Nem is sikeres, akinek nincsenek utánzói. A leghíresebb Banksy imitátor Hanksy. Banksy stílusában dolgozik, de műveinek modellje és központi témája Tom Hanks, illetve minden, amihez Tom Hanks-nak köze van. Banksy hires patkánya Tom Hanks arcvonásaival. Banksy virágcsokrot dobó tüntetője Tom Hanks-szel és virág nélkül a Számkivetett című filmből. Sajnos, Tom Hanks-re egy teljes ipart nem lehetett alapozni, így Hanksy az utóbbi időben más sztárokat is kénytelen spraybe álmodni. Névváltoztatásról még nem jött hír.

r-hanksy-large570.jpg

6. Banksy nem szereti Paris Hiltont. Vagyunk ezzel még így néhányan, tehát akibe szorult némi jóindulat, annak tetszeni fog Banksy akciója, mellyel a “művésznő” első albuma megjelenésének napját aranyozta be. Valahogy (?) sikerült “megműtenie” 500 cd-t, és belopni a boltokba, az igaziak közé. 500 Paris Hilton rajongónak szerzett nem mindenapi élményt a limitált példányszámú lemezzel. A Banksy-Hilton lemezen persze nem az eredeti zene szólt, hanem … öö… ez:

A cd- borítón a számok címe: “Miért vagyok én hires?”, “Mire való vagyok én?” és hasonlók. Ami pedig a fotókat illeti, én kérek elnézést.... l_paris_202.jpg

 ...további sztorik folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://artris.blog.hu/api/trackback/id/tr157414202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gizmo26666 2015.04.30. 21:42:29

Bánszki csak féltékeny Parisra, mert ő nem lehet olyan híres, szőke, csini és gazdag.
süti beállítások módosítása