Festői (pletyka) fészek

Artris

Artris

Igaz-e, hogy Banksy nő, avagy itt a titok nyitja... (4. rész.)

2015. május 13. - Artrissa

Banksy, a világhírű street artist - nő. Ezt állítja a CityLab című amerikai lap. Mert hol van még egy olyan graffitis, aki ennyi nőt ábrázol a művein?!

banksy_takaritono.jpg

Ennyit?? Akár csak egyetlen egyet! Banksy vitathatatlanul szereti a nőket, kislányokat, gyerekeket, a nőinek tulajdonított tevékenységeket, és tény, hogy ez női beállítottságra vall.

banksy_gyerekek.jpg

Ellentétben minden, mondom minden más graffitissel. Nem is beszélve a fantasztikus szervező képességéről: úgy mozgat egy csomó embert, rendez filmet, multitaskol, stb., hogy soha senki nem látja, vagy ha igen, nem beszél róla. Ehhez nő kell (hmm, erről most ne nyissunk vitát….)!

Viszont ez így azért elég vékony, el kell ismerni … A biztonság kedvéért nézzük a másik opciót is: Banksy - férfi. Erre utalhat az, hogy az az egyszál újságíró, aki valaha interjút készített vele, egyértelműen férfinek írja le, amolyan laza művészfazonnak. Egy másik boldog kivételezett - a Los Angeles-i raktár tulajdonos, akitől annak idején Banksy bérelte az épületet a kiállítása számára, - hasonlókat mond: fickó, poló, short, edzőcipő. És egyébként megerősítette, hogy arról a férfiról van szó, akit a The Daily Mail-nek sikerült lelesifotóznia. 

banksy_daily_mail.jpg

Nem, nem arról. Ezt Banksy üzente a nyilatkozatra reagálva.  És az sem biztos, hogy a Los Angeles-i raktáros személyesen Banksy-val találkozott. Talán a csapatának valamelyik tagjával... Mert annyi biztos, hogy egész tábora van. Különben hogy tudna napok alatt telefesteni egy metropolist: New York-ban egyik reggelről a másikra a város legkülönbözőbb pontjain tűntek fel képei. Vagy Izraelben, életveszélyes területeken. Kell, hogy legyenek segítői, hiszen valakinek csak vezetnie kellett a The Sirens of the lamb teherautót! Valakinek csak pucolnia kellett városszerte a McDonalds-ot parodizáló bábú hatalmas cipőit …

banksy-mcdonalds-hed-2013.jpgHát, hogyne! A segítők némelyike el is mondta, hogy megbízójuk titoktartási szerződést íratott alá velük. És hogy egyébként a megbízó személyesen Banksy volt-e, azt ugyan honnan tudnák ...  Újabb bizonyíték arra, hogy Banksy valójában nem egy személy, hanem  sok. Egy szervezett csoport: több hasonló stílusban dolgozó graffitis és segítőik “szövetsége”. (És igen, élükön egy nő! Szinte biztos...)  Valószínűleg ezért sikerült hosszú évekig titokban tartania Banksy kilétét. Így lehet, hogy soha egyetlen járókelő se tudta a mindenkinél kéznél levő telefonnal lefotózni, hogy a zsúfolt nagyvárosok temérdek köztéri kamerájának egyetlen felvételén sem látható, hogy soha senki nem kapta rajta munka közben, pedig tömegek űznek sportot a Banksy-zásból…

Meg azért, mert – valljuk be, a titokzatosság része a “produkciónak”.  A “Ki a csoda az a Banksy” szappanopera évek óta műsoron van világszerte. A coming out rövid úton megölné a show-t …

banksy_new_york_harlem_girl.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artris.blog.hu/api/trackback/id/tr807455988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devadel 2015.05.14. 10:10:38

oké , viszont ellene szól, hogy nem a konyhában fest

giedi prime 2015.05.14. 10:20:27

Én vagyok Banksy, és a feleségem is!
süti beállítások módosítása